Lázár Jánost egy év után megerősítette a Fidesz frakcióvezetői pozíciójában. A hódmezővásárhelyi polgármesternek bonyolult éve volt. egy frakció-szövetséget, 263 frakciótagot (a KDNP-vel együtt), 22 frakció-helyettest és számos alkotmánymódosítást kellett levezényelnie. Zökkenőmentes újraválasztása a sikerének tanúbizonysága. Mindazonáltal időnként rezgett a léc Lázár alatt: nem volt kormánypárti politikus, aki ennyi, a személyét érintő botrányba keveredett volna.

A szociális segéllyel állítólag visszaélők "szégyenlistájával" kezdve a méregdrága szolgálati Audin keresztül a vulgár-kapitalista értékrendet tükröző beszéden keresztül folyamatosan borzolta Lázár a kedélyeket. Mindazonáltal a népszerűsége nem csökkent a drámaian - azaz a politikai elit drámai népszerűség-csökkenését meghaladó mértékben - és így nem vált politikailag tarthatatlanná.

Frakcióvezetői koordinációs tevékenysége mellett számos egyéni indítvány szerzőjeként is jeleskedett, Rogán Antal és Kósa Lajos után ő volt a harmadik legaktívabb beadványszerző. Többek között olyan törvények fűződnek nevéhez, mint a három csapás, az Alkotmánybíróság jogkörének megnyirbálása és a 98%-os visszamenőleges adó.

 

Részletesebben, tovább >>